© wijkplatformburgwal

TERUGBLIK BEWONERSBIJEENKOMST 19 SEPTEMBER 2024

Er was een grote opkomst gisteren bij de bewonersbijeenkomst in Hello I’m local, zeker 30 buurtbewoners waren op de avond afgekomen. Nic opende als voorzitter de avond en hete iedereen welkom, daarna nam Dick de presentatie over. De uitkomsten van de enquête (zie de sheets onderaan dit bericht) werden door hem doorgenomen en besproken. Er waren vragen over leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Michel de Graaf, de nieuwe gebiedsverbinder was er namens de gemeente Haarlem om mee te denken en te zoeken naar oplossingen. Zijn vraag is om toch vooral meldingen te blijven doen bij de gemeente. Krijg je geen gehoor, stuur je vraag of opmerking via het wijkplatform naar info@wijkplatformburgwal.nl Michel pakt het daarna verder op.

Het tweede deel van de avond ging over de sociale verbinding, een ander belangrijk thema dat naar voren is gekomen uit de enquête.  Jeroen heeft verteld over het initiatief van buurtcirkels. Wanneer je contact maakt met een aantal mensen uit de buurt vorm je een cirkel. In deze cirkel kan je elkaar helpen en ondersteunen daar waar behoefte aan is. Dat kan zijn om een boodschap te doen, even samen koffie te drinken of te helpen bij een klus in huis. De bewonersavond was vooral bedoeld om uit te leggen wat een buurtcirkel is en met elkaar te kijken of er bewoners zijn die hierover van gedachten willen wisselen. Er hebben zich zes mensen gemeld. Wil je alsnog aanmelden, stuur dat een bericht naar info@wijkplatformburgwal.nl

De avond werd afgesloten aan de bar bij waar iedereen nog even met elkaar in gesprek kon.

Wij willen alle aanwezigen en ook Hello I’m Local heel hartelijk bedanken voor de interessante avond en de gastvrijheid. Het wijkplatform gaat aan de slag met de uitkomsten.