© wijkplatformburgwal

WIJKRAAD TEAM

Even voorstellen! Wie zijn wij eigenlijk? Na een oproep in de wijkkrant begin 2021 ontvingen wij veel positieve reacties van buurtbewoners die het team wilde versterken. Ondertussen zijn we allemaal ingewerkt en hebben we een hele fijne samenwerking; serieus maar ook met veel gezelligheid en plezier in de taken die we uitvoeren. Ieder met een eigen expertise en als verbindende factor de enorme gedrevenheid, liefde en passie voor ons bijzondere buurtje! Nieuwsgierig wie wij zijn? Alles wat je wilt weten over dit team, lees je hier!

WAT IS JE NAAM EN IN WELKE STRAAT STAAT JOUW HUIS?
NIC TESSER en ik woon aan de Lieve Vrouwe Gracht.

BEN JE EEN ECHTE OF EEN NEPMUG? Ik ben een importmug. Al 25 jaar woon ik naar volle tevredenheid in Haarlem. Het voelt echt als ‘mijn stad’, maar van oorsprong kom ik uit Nijmegen.

WAT DOE JE VOOR DE KOST? Ik ben altijd werkzaam geweest als manager in de IT binnen de bancaire sector. Sinds 2 jaar ben ik werkzaam bij een software huis dat bancaire software maakt.

WELKE BIJDRAGE LEVER JIJ IN DE WIJKRAAD? In mijn rol als voorzitter probeer ik een bijdrage te leveren aan de vorming van een hechte, enthousiaste groep bewoners die complementair is aan elkaar. Als team tracht ik de leefbaarheid in onze mooie wijk te behouden en daar waar mogelijk te vergroten.

HOE BEN JIJ TERECHT GEKOMEN IN ONZE WIJK? Na een fijne tijd in het centrum van Haarlem gewoond te hebben, hoorde ik van een vriend van mij dat er aan de Lieve Vrouwe Gracht een woning te koop stond. Ik heb er tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van gehad dat ik hier ben komen wonen.

WAT LEEN JE BIJ DE BUREN? Ik leen niet zo veel bij de buren maar de buren lenen bij mij met grote regelmaat een SUP board.

HET IS NATUURLIJK DE PERFECTE WIJK, MAAR ALS JE ÉÉN DING MOCHT VERANDEREN…? Ik zou graag zien dat buurtbewoners elkaar beter leren kennen en makkelijker opzoeken, dat maakt het leven nog een stuk aangenamer.

TENSLOTTE: DE BURGWALBUURT ZIT VOL VERRASSINGEN, WAT IS JOUW LAATSTE ONTDEKKING HIER? De lange Spaarnwouderstraat die overloopt in de Antoniestraat biedt heel veel diversiteit in beleving en is een heerlijke stuk om door te lopen.

WAT IS JE NAAM EN WELKE BIJDRAGE LEVER JE AAN DE WIJKRAAD? DICK RASENBERG en sinds 2017 secretaris van de wijkraad.

BEN JE EEN ECHTE OF EEN NEPMUG? Ik ben natuurlijk een Amsterdamse nepmug, die niet prikt.

WAT DOE JE VOOR KOST? Mijn hele leven werk ik voor scholen, hun besturen en gemeenten en probeer ik het onderwijs en de jeugdhulp thuis, steeds beter met elkaar te verbinden. Ben voor het onderwijs opgeleid en vervolgens rechten gaan studeren. Over Onderwijs Gesproken: OOG, zo hebben we ons bedrijf genoemd, het staat in Amsterdam en we werken in het hele land. De laatste jaren ben ik zelf vooral actief geweest voor de implementatie van passend onderwijs.

WAT LEEN JE BIJ DE BUREN? Niets, ik heb altijd veel en veel teveel in huis. Maar gelukkig hebben we ook veel aanloop. Het gaat allemaal op.

HOE BEN JIJ TERECHT GEKOMEN IN ONZE WIJK? In 2005 zijn we ons gaan oriënteren op Haarlem en kozen een plekje aan het Spaarne. Toen daar ook nog eens een prachtig huis te koop kwam te staan, hoefden we niet lang na te denken. We wonen er nog steeds en met heel veel plezier.

HET IS NATUURLIJK DE PERFECTE WIJK, MAAR ALS JE ÉÉN DING MAG VERANDEREN…? Het is jammer dat er soms geklaagd wordt over de reuring van de stad. Het hoort bij het centrum, daarom wonen we hier met alles binnen bereik: geniet!

WAT IS JE NAAM EN IN WELKE STRAAT STAAT JOUW HUIS? LEO VERTON en mijn huis staat aan het Spaarne.

BEN JE EEN ECHTE OF EEN NEPMUG? Een echte MUG, geboren en getogen.

WAT DOE JE VOOR DE KOST? Fysiotherapeut – consultant

WELKE BIJDRAGE LEVER JIJ IN DE WIJKRAAD? Ik zit in de werkgroep ‘Verbinding met en tussen bewoners’?

WAT LEEN JE BIJ DE BUREN? De buurman, voor het repareren van mijn racefiets.

HOE BEN JIJ TERECHT GEKOMEN IN ONZE WIJK? Verhuisd vanuit Amsterdam terug naar Haarlem en het ideale huis en wijk gevonden.

HET IS NATUURLIJK DE PERFECTE WIJK, MAAR ALS JE ÉÉN DING MAG VERANDEREN…? Wat minder anonimiteit en meer contact met elkaar.

TENSLOTTE: DE BURGWALBUURT ZIT VOL VERRASSINGEN, WAT IS JOUW LAATSTE ONTDEKKING HIER? Dat we veel verborgen bedrijfjes hebben met talentvolle en inspirerende mensen.

WAT IS JE NAAM EN IN WELKE STRAAT STAAT JOUW HUIS? Marc Weijers en ik woon aan het Spaarne.

BEN JE EEN ECHTE OF EEN NEPMUG? Ik ben 100% Mug! Geboren en getogen op de Amsterdamsevaart als zoon van een kruidenier en kleinzoon van een melkboer en timmerman. Getrouwd en verhuisd naar het Oosterduinkwartier. In 2016 zijn wij aan het Spaarne komen wonen.

WAT DOE JE VOOR DE KOST? Ik werk in de bloemen export. Hier heb ik zo’n beetje alles gedaan. Van financieel directeur tot verschillende managementfuncties. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor de afdeling facturatie. Met een team van 17 collega’s maken wij ca. 8.000 facturen per week voor 40 verschillende landen.

WELKE BIJDRAGE LEVER JIJ IN DE WIJKRAAD? In lijn met mijn werk ben ik penningmeester bij de wijkraad. Ook hier hoop ik energie te genereren van de combinatie cijfers, inzicht krijgen en plannen maken. Penningmeester van de wijkraad is voor mij de unieke kans om samen met medebestuurders en de bewoners die de buurt een warm hart toedragen te werken aan een mooi en leefbaar Haarlem!

HOE BEN JE TERECHT GEKOMEN IN ONZE WIJK? Met mooi weer varen wij in Haarlem. Toen er een bord te koop hing op een appartement aan het Spaarne zijn wij gelijk de makelaar gaan bellen voor een bezichtiging. Drie maanden later woonden wij er…

WAT LEEN JE BIJ DE BUREN? Met nog steeds te veel spullen eigenlijk niets.

HET IS NATUURLIJK DE PERFECTE WIJK, MAAR ALS JE EEN DING MOCHT VERANDEREN…? Het zou fijn zijn als wij met elkaar de verantwoording nemen om de buurt schoon, veilig en leefbaar te houden.

TENSLOTTE: DE BURGWALBUURT ZIT VOL VERRASSINGEN, WAT IS JOUW LAATSTE ONTDEKKING HIER? Wij hebben in het voorjaar een stadswandeling gemaakt met stadsgids Walter Schelfhout. Het rondje was Spaarne, Spaarnwouderstraat en Burgwal. Hierover kon Walter 2 ½ uur vertellen. Geweldig!

WAT IS JE NAAM EN IN WELKE STRAAT STAAT JOUW HUIS? Mijn naam is Paulien Nicolaas en ik woon aan het Korte Spaarne

BEN JE EEN ECHTE OF EEN NEPMUG? Ik ben net geen echte mug! Geboren in Overveen, aan de rand van Haarlem.

WAT DOE JE VOOR DE KOST? Ik ben operationeel manager bij een Broeplaatsontwikkelaar in Halfweg.

WELKE BIJDRAGE LEVER JIJ IN DE WIJKRAAD? Binnen de wijkraad was behoefte aan iemand die met name de planning wilde oppakken. Naast deze bijdrage ga ik mij bezighouden met het thema leefbaarheid.

HOE BEN JIJ TERECHT GEKOMEN IN ONZE WIJK? 12 jaar geleden ben ik vanaf de overkant van het Spaarne in de Burgwal komen wonen.

WAT LEEN JE BIJ DE BUREN? Eigenlijk niets, we zoeken elkaar vooral met mooi weer op voor gezelligheid. Omdat niemand een tuin heeft zitten we altijd buiten op bankjes voor ons huis.

HET IS NATUURLIJK DE PERFECTE WIJK, MAAR ALS JE ÉÉN DING MOCHT VERANDEREN…? Ik zou graag het Spaarne willen veranderen is een wandelstraat zonder auto’s en parkeerplaatsen, met mooie bomen en hier en daar een bankje.

TENSLOTTE: DE BURGWALBUURT ZIT VOL VERRASSINGEN, WAT IS JOUW LAATSTE ONTDEKKING HIER? Ik geniet er enorm van om vanuit de stad de Gravenstenenbrug over te lopen en thuis te komen in ons buurtje.

WAT IS JE NAAM EN IN WELKE STRAAT STAAT JOUW HUIS?
Jeroen Harinck en ik woon op de Antoniestraat.

BEN JE EEN ECHTE OF EEN NEPMUG? Een Nepmug. Ik woon hier nu zo’n jaar of 3. Ik ben wel een Noord Hollander dus wie weet telt dat ook.

WAT DOE JE VOOR DE KOST? Ik ben jurist en ondernemer. De laatste 5 jaar verkoop ik kunst en cultuur erfgoed dat door musea is afgestoten.

WELKE BIJDRAGE LEVER JIJ IN DE WIJKRAAD? Ik heb de portefeuille ‘Leefbaar’ op mij genomen. Een hele brede term dat in essentie betekent dat wij met zijn allen de wijk voor iedereen mooi en toegankelijk willen houden en een fijne plek om te wonen.

HOE BEN JIJ TERECHT GEKOMEN IN ONZE WIJK? Daar kan ik heel kort over zijn. De liefde! Ik ben ingetrokken bij mijn lieve vriendin en binnenkort echtgenoot die eerder was verhuisd van de Bos en Vaart buurt naar hier.

WAT LEEN JE BIJ DE BUREN? Niet zozeer lenen maar we vragen wel af en toe hun hulp. Wij hebben twee katten die worden verzorgd door de buren als wij er niet zijn.

HET IS NATUURLIJK DE PERFECTE WIJK, MAAR ALS JE ÉÉN DING MOCHT VERANDEREN…?  Het zou fijn zijn als wij elkaar wat beter zouden leren kennen. De buurt zit vol verrassende mensen die ook jouw leven zouden kunnen verrijken.

TENSLOTTE: DE BURGWALBUURT ZIT VOL VERRASSINGEN, WAT IS JOUW LAATSTE ONTDEKKING HIER? Wij hebben een hele goede metaalbewerker op de Burgwal die in staat is om zo’n beetje elk metalen onderdeel te produceren wat allang niet meer besteld kan worden. Ik stond versteld.

Aanmelden Nieuwsbrief