© wijkplatformburgwal

ECO EXPEDITIE NU OOK IN HAARLEM OOST

De gemeente Haarlem heeft een nieuwe wandeling laten samenstellen om te genieten van het groen en de geschiedenis van onze mooie stad. Deze keer in Oost. Met de Eco Expeditie loopt u van ontdekking naar ontdekking.

Van ijsvogels bij de Zomervaart tot verstopte fossielen bij het Teylershofje. De Eco Expeditie Oost leert u over de bijzondere natuur in Haarlem. Maar ook over de geschiedenis van Molen de Adriaan en de toekomstplannen van de Oerkap. Daarbij krijgt u tips hoe u zelf een positieve bijdrage kan leveren aan de natuur in uw omgeving.

Stoeptegels scannen

De Eco Expeditie is te herkennen aan bijzondere stoeptegels in de stad. U loopt van tegel naar tegel. Elke tegel heeft een QR-code die u kunt scannen. U krijgt dan meer informatie over de plek. De wandeling is 4,5 kilometer lang en u doet er ongeveer 1,5 uur over. Als u de gratis navigatie-app Storytrails gebruikt, wordt u tijdens het lopen begeleid. Maar dat hoeft niet. U kan op elke tegel starten of maar een deel van de route te lopen. Leuk tijdens de lunchwandeling of op een vrije zondagmiddag!

U vindt de Eco Expeditie Oost op de website Eco Expeditie(link is extern)

Dit bericht is afkomstig uit de Nieuwsbrief van de gemeente Haarlem dd 08-05-2024