© wijkplatformburgwal

VERSLAG BURGWAL WIJKDINER ZATERDAG 24 JUNI 2023

Met een kleine, maar zeer gemotiveerde groep zijn we, vanaf februari, regelmatig bij elkaar gekomen om het wijkdiner 2023 vorm te geven. De samenstelling van de groep kende dit jaar een mix van ervaringsdeskundigen en nieuw talent. Mooi om te zien hoe snel we in een bepaalde rolverdeling de organisatie naar ons trokken. Na een paar kopjes koffie waren we het wel met elkaar eens. We maken er een groot wijkfeest van dat voor iedereen, maar dan ook voor iedereen, toegankelijk moet zijn en voor ons als comité haalbaar als het gaat om de investering in tijd en de man-vrouwkracht die we beschikbaar hebben.

Daarom bijvoorbeeld al snel besloten om dit jaar het hoofdgerecht uit te besteden aan een tweetal gerenommeerde traiteurs, het voorgerecht in eigen hand te nemen en het nagerecht “uit te besteden” aan de deelnemers zelf. Het werd dit jaar dus van alles wat, vandaar de naam “Diner de Tout”.

Het draaiboek werd tijdens de gezellige koffiebijeenkomsten op zaterdagochtend wat aangepast, de taken werden verdeeld en voordat we het wisten stond alles in de steigers. Wat ons betreft kon het feest beginnen. Het officiële startschot is eigenlijk altijd het moment dat de uitnodigingen voor het Wijkdiner bij jullie door de brievenbus op de mat ploppen. Vanaf dat moment is het chaos. Vooral voor onze penningmeester Ernst. Hij weet zich er zonder al te veel stress zichtbaar moeiteloos door heen te slaan. Ga er maar aan staan. Binnen twee tot drie dagen konden we het bordje “uitverkocht” uit het stof halen en ophangen. Wat een enthousiasme bij jullie om met zoveel wijkbewoners deel te nemen. Ik hoef jullie niet te vertellen dat dit ons, als organisatie comité, enorm veel energie geeft.

Na de inschrijving de laatste puntjes op de I gezet. Dat betekent alles nalopen, een keer voorproeven en nog een keer kijken of alles binnen budget blijft. Ondertussen ook steeds vaker naar de weersverwachtingen kijken, omdat we een herhaling van 2022 koste wat het kost wilden voorkomen.

Dan de zoektocht naar een extra ploeg vrijwilligers voor de avond zelf. Dat kwam dit jaar wat moeizaam op gang. Gelukkig is het op het laatste moment nog goed gekomen. De zoektocht naar “toetjesmakers” was minder lastig. Binnen een paar dagen meldden er zich een aantal super koks aan. Nu, nadat we van het resultaat hebben mogen genieten, kunnen we vaststellen dat dit potentiële kandidaten en winnaars zijn voor Heel Holland bakt.

De dag zelf begon met een heerlijk zonnetje erbij. Nadat alle spullen gebracht waren, hebben we met elkaar het brugrestaurant ingericht. Binnen een paar uur stond het en alles klopte. Daarna was het wachten op jullie. Met heel veel kwamen jullie tegelijk op zoek naar het leukste plekje naast gezellige buurtjes, vrienden of geheel onbekenden. Het werd een avond om nooit te vergeten. We hebben geen wanklanken gehoord. Het eten was op alle niveaus geweldig en alles liep op rolletjes.

We hebben aan alle reacties gemerkt dat we kunnen terugkijken op een super geslaagde avond en dat is waar wij het voor doen. Veel blije gezichten en vrolijke mensen die elkaar heel wat te vertellen hebben.

Dan even ter afsluiting toch een paar mensen in het zonnetje zetten. Als eerste Ernst en Astrid, die met al hun jarenlange ervaring zorgen voor rust en vertrouwen als het gaat om de organisatie. De mannen van de wijkraad die zich ruimschoots bewezen hebben om mee te kunnen in het organisatiegeweld en natuurlijk Luuk en Josje die zorgen voor de verjonging en vernieuwing. Dan natuurlijk heel veel dank aan Gerard, die zich als een masterchef, met zijn crew, over het voorgerecht heeft ontfermd. Uiteraard ook super veel dank aan de dessert koninginnen. Jullie hebben ons verrast met overheerlijke desserts. Ook dank aan de muziek, onder leiding van Ineke, geassisteerd door Vanda en Majoes. Zij zorgden, dankzij de installatie van Joost, voor een lekker zomers sfeertje. Ook dank aan de spon- sors en de gemeente, zonder wie we dit nooit zo hadden kunnen organiseren.

Tenslotte gaat de meeste dank uit naar jullie die aanwezig waren. Zonder jullie enthousiaste deelname was er geen wijkdiner. Voor volgend jaar spreken wij de wens uit dat er nog meer wijkbewo- ners de stap gaan zetten om aan te sluiten. Dit evenement laat zien dat wij in staat zijn ons te verbinden. Op een avond zoals deze maak je nieuwe contacten met mensen uit je eigen buurt.