© wijkplatformburgwal

HAARLEM 775 JAAR

Burgwalbuurt viert de 775ste verjaardag van Haarlem met een ode aan de 75-jarigen en oudere buurtbewoners. Haarlem is jarig de 23ste november …de Burgwalbuurt viert dat de 22ste november!

In de Burgwalbuurt vieren we dat aanstaande zondag (de 22ste november) corona proof met een cadeautje voor buurtbewoners van 75 jaar en ouder. Bij hen valt één dezer dagen een kaart in de brievenbus met een aankondiging dat we zondagmiddag zo ergens tussen 14.00 en 17.00 uur aan de deur een mooi cadeau komen brengen, omdat juist zij de stad en de buurt het langste kleur hebben gegeven, maar nog véél belangrijker is juist hen te laten zien dat we aan ze denken in deze lastige tijd.

Voor hen en voor alle andere buurtbewoners zwieren we (bij goed weer) met de orgelman en zijn draaiorgel De Columbus weer door de buurt, maar zou het ook zomaar kunnen zijn dat “onze eigen” Fredie Kuiper het loflied over de stad ‘Haarlem wat ben je mooi’ speciaal voor die ene buurtbewoner zal gaan zingen, op gepaste afstand want we zijn zuinig op de buurtbewoners en onszelf. Om het feestje nog kleurrijker te maken mogen we onderweg iets kleurrijks aanbieden.

Dit is initiatief van de buurtbewoners Pia Houtkamp en Manon van ’t Hof i.s.m. gemeente Haarlem, Pieter en Anita Makkelie, Fredie Kuiper, Haarlem Effect, The Tuliproom en de wijkraad Burgwal.