© wijkplatformburgwal

HAARLEM 775

Momenteel liggen de activiteiten rondom ‘Maak mijn buurt’ tijdelijk even stil, maar dat neemt niet weg dat we graag terugblikken op al het moois dat al gerealiseerd is én vooruit willen kijken naar wat er nog in de pen zit!

Even leek het erop dat de eerder bedachte initiatieven niet door konden gaan vanwege de coronamaatregelen, maar gelukkig zijn er creatieve oplossingen bedacht om er toch aandacht aan te besteden. Zo zijn er op 11 november door veel mensen lichtjes bij hun voordeur gezet om de kinderen op straat warm te verwelkomen voor het Sint-Maartenfeest. De wijk zag er knus uit en hier en daar klonk er luid gezang bij de deuren.

Daarnaast zijn op zondag 22 november alle buurtbewoners van 75 jaar en ouder in het zonnetje gezet. Dit was in het kader van het heugelijke feit dat Haarlem op 23 november precies 775 jaar geleden stadsrechten heeft gekregen. Onder begeleiding van een muzikale verrassing door Fredy Kuiper en zijn orgel hebben betreffende bewoners een goed gevulde tas ontvangen met verscheidene cadeaus, verzorgd door de familie Makkelie.

Naast bovenstaande activiteiten is op de initiatievenbijeenkomst van 30 september nog meer bedacht om de sociale verbinding in de buurt te stimuleren. Zo zijn er plannen om nieuwe bewoners van de Burgwal op een leuke manier welkom te heten en met hen in gesprek te gaan om informatie over de buurt te delen. Daarnaast is het idee ontstaan om boottochten over het Spaarne te organiseren waarbij verhalen over de buurt worden verteld.

In voorgaande jaren is er al eerder een wijkdiner georganiseerd, vanwege het succes hiervan is tevens het plan om opnieuw een laagdrempelige ontmoeting tussen buurtbewoners te realiseren onder het genot van een lekker hapje en/of drankje. We hopen dan ook dat we hier in het komende jaar weer volop mee aan de slag kunnen en dat zoveel mogelijk buurtbewoners hieraan willen deelnemen!