© wijkplatformburgwal

verlopen – HAARLEM ZOEKT KINDEREN DIE EEN LINTJE VERDIENEN

Haarlem is op zoek naar Haarlemse kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar die iets bijzonders voor een ander, de stad of hun omgeving hebben gedaan. Kinderburgemeester Quinten de Lange mag op 23 november 2020, tijdens de 775e verjaardag van de stad, drie kinderlintjes uitreiken.

De kinderen die een lintje krijgen, doen iets voor een ander of voor de stad of de natuur. Ze ruimen de buurt bijvoorbeeld op, helpen de buren altijd met klusjes of helpen andere kinderen met sporten. Volwassenen én kinderen mogen een kind opgeven. Stuur vóór 16 november a.s. een e-mail met motivatie naar kinderburgemeester@haarlem.nl. De Kinderraad kiest uit alle inzendingen drie kinderen uit die het lintje krijgen. Een groepje kinderen die iets bijzonders hebben gedaan telt als één lintje.

Haarlem heeft sinds 26 augustus 2020 een Kinderraad en een Kinderburgemeester. Jur Botter, wethouder Jeugd: “Kinderen zijn niet alleen de toekomst, ze zijn ook onderdeel van de maatschappij waarin wij nu leven. Zij zijn betrokken bij zaken die vandaag en nu spelen. Geven commentaar met een onbevangen blik. Ze hebben een andere kijk op dingen, anders dan volwassenen. Die andere kijk op onderwerpen komt ook in de kinderraad naar boven. Het verrijkt daarmee onze blik op Haarlem.”

Kijk hier voor de oproep van kinderburgemeester Quinten: https://youtu.be/kDoXYTJAbB8