© wijkplatformburgwal

verlopen – INZAMELACTIE IN DE BURGWAL

De oorlog in Oekraïne maakt impact. Zo ook bij Burgwal-bewoners Faas (8 jaar) en Lou (5). In een uitzending van het Jeugdjournaal zagen ze een inzamelingsactie. ‘O dat kunnen wij ook!’ aldus Faas. Hup, er werd cake gebakken met zo min mogelijk hulp van papa en mama, er werd een potje voor het geld opgesnord, een verhaal geoefend, gewacht tot net na etenstijd en daar gingen ze. In het donker de straat op, aanbellen en inzamelen maar!

Boven verwachting: €142,70
Het verhaal was nog best lastig op te lepelen, maar de boodschap kwam goed over: koop een plakje cake, voor hoeveel maakt niet uit want alle beetjes helpen en wij zorgen dat het goed terechtkomt! Het was koud, maar ze zetten stoer door tot alles op was.

En dat ging het! ‘Ik dacht, we halen 30 euro op of zo,’ licht Faas toe. ‘Maar het werd 132,70 euro én een buurman gaat zelf een tientje storten want die had geen cash…’ Wauw!

Haarlemse Inzamelactie
Mama Niké vertelt: ‘Fijn te zien dat zoveel buren zich willen inzetten voor al die onschuldige mensen wiens leven zo overhoop gehaald wordt. Blij dat onze kinderen dat óók meekrijgen tussen best enge en akelige verhalen door. En zelf het voortouw nemen in goed-doen!”

Meteen de volgende dag ging Lou bij de inzamelactie van de Oekraïnse /Haarlemse Anna Ivanchenko langs op de Grote Markt 15. ‘Zij heeft al verschillende bussen met essentiële spullen naar Polen en Oekraïne gebracht. Heel concrete hulp’, licht Niké de keuze toe.

‘Spannend’, vond Lou het, toen alle dames daar héél blij op haar volle pot met geld reageerden. ‘We hebben de helft uitgegeven aan spenen, billendoekjes en flessen. Daar was op dat moment de meeste behoefte aan. Er vertrok diezelfde middag nog een bus. De andere helft hebben we aldaar in de pot gedaan voor financiële ondersteuning van de operatie.’

Zaterdag 12 maart Bakactie II
De tweede actie staat al op de planning: zaterdag 12 maart in de loop van de middag zetten Faas en Lou voor hun huis (Burgwal 100) een cake-kraampje op. ‘Voor alle buren waarbij ze nog niet langs geweest zijn. En om te laten zien: kijk, zo makkelijk is het!”

OPROEP
Heb jij als Burgwal-bewoner een actie lopen?
Laat het Mario weten en we geven je een podium: mario@wijkplatformburgwal.nl