© wijkplatformburgwal

verlopen KERSTBOMENACTIE

Net als voorgaande jaren organiseren gemeente Haarlem en Spaarnelanden begin 2019 de kerstbomenactie. Op 3 en 9 januari 2019 – tussen 12.30 en 16.00 uur – kunnen kinderen t/m 15 jaar op diverse locaties in Haarlem oude kerstbomen brengen. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen rondslingeren in de stad. Dat zorgt namelijk voor rommel, trekt ander zwerfvuil aan en is brandgevaarlijk.

TE WINNEN PRIJZEN
Kinderen tot en met 15 jaar kunnen op 3 en 9 januari 2019 van 12.30 tot 16.00 uur op verschillende locaties, verspreid over de stad, oude kerstbomen inleveren. Zij kunnen zoveel bomen inleveren als ze willen. Voor elke boom ontvangen zij € 0,40 en een lootje waarmee zij kans maken op de Superprijs van € 500,–. Deze prijs mag besteed worden aan een activiteit met de gehele klas voor bijvoorbeeld een excursie of een schenking aan een goed doel. Ook worden 100 cadeaubonnen van € 10,- verloot onder alle ingeleverde kerstbomen. Dit jaar vindt er dus geen loting meer plaats op de inzamellocaties. De uitslag staat op 15 januari 2019 na 13:00 uur op spaarnelanden.nl/kerstbomenactie.

Uiteraard mag ook iedereen vanaf 16 jaar oude kerstbomen inleveren op deze locaties. Zij doen echter niet mee aan de actie.

INZAMELLOCATIES
Ook in de Burgwal/Scheepsmakersdijk is er een inzamellocatie. Dit is het Oostvest Parkeerplaatsje naast Dijkstraat. Hier vind je een overzicht van alle inzamellocaties.