© wijkplatformburgwal

verlopen – OPEN HUIS NIEUWE HAGEDIS

Maak kennis met het vernieuwde Broederhuis, een plek voor en door de buurt.

We maken van het Broederhuis een plek waar iedereen welkom is. Een plek waar je kunt sporten, een kop koffie drinken, iets kunt eten, buurtgenoten kunt ontmoeten, vragen kunt stellen en een plek voor activiteiten in de wijk. Een plek voor en door de buurt. Er helpen en denken al een aantal buurtbewoners/vrijwilligers mee.

Sportcentrum De Hagedis opende 1 september haar deuren in het Broederhuis. Hiervoor zat het sportcentrum in De Hagestraat. Het sportcentrum laat, vanwege Corona, nog maar beperkt sporters toe (10 per tijdsblok). Kleedkamers en douches worden de komende maanden gerealiseerd. De bovenruimte maken we geschikt voor groepslessen. Maar je bent nu al van harte welkom om bij deze kleinschalige en sociale sportschool te komen sporten. www.sportcentrumdehagedis.nl.

In het volgende stadium maken we van de centrale hal een mooie ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Ook kunnen er kleinschalige ontmoetingsactiviteiten of eetgroepen worden georganiseerd.

Heb je een idee voor het Broederhuis? Geïnteresseerd in de mogelijkheden, wil je een rondleiding? Heb je een (buurt) initiatief, tips of suggesties? Wil je meewerken of samenwerken of ben je gewoon nieuwsgierig?

Kom dan langs op dinsdag 6 oktober. Om het bezoek te spreiden, hebben we 3 tijdblokken waarin je langs kunt komen voor een drankje, hapje, informatie en een praatje. Tijdsblokken dinsdag 6 oktober: 16.00-16.50 uur// 17.00-17.50 uur// 18.00-18.50 uur

Graag van tevoren aanmelden (mheijne@haarlemeffect.nl), ovv voorkeurstijdtip en naam. Als je wilt mag je deze uitnodiging doorsturen aan andere geïnteresseerden.

Op woensdag 28 oktober in de middag (tijd wordt binnenkort bepaald) openen we op een kleine, doch feestelijke wijze het nieuwe Broederhuis. Ook dan ben je van harte welkom.

Namens de huurders en gebruikers van het Broederhuis, met groeten en tot snel!

De Hagedis: Abdenacer Salamani, Rovansly Ludovica, Sitti Mohamed
Hero Kinderopvang De Boefjes: Mirjam Smit
Wijkraad Amsterdamsebuurten: Jan Appel
Wijkfabriek/ DOCK: Michiel Groothuis
Sociaal Wijkteam Oost1: Robert van Koten
Haarlem Effect: Marieke Heijne, Sandra van der Gouw