© wijkplatformburgwal

UPDATE GROENGROEP NOVEMBER 2023

Groener en groener.

In de vorige edities van de wijkkrant konden jullie lezen over allerlei activiteiten van de Groengroep in onze Burgwalbuurt. Zoals bloembakken opknappen, tegelwippen en diverse andere groene projecten. Ook kondigden we nieuwe plannen aan en beloofden we hierover meer informatie te geven. Jullie zien hieronder ‘t verslag van ons nieuwe stoeptuinproject.

Samen met  tuinarchitecte Jorinde en bewoners hebben we vier plekken uitgekozen om de nieuwe plannen uit te voeren. De gemeente heeft onze voorstellen goedgekeurd en neemt ook de kosten voor haar rekening.

De vier locaties zijn:

Hooimarkt: verticale muurbeplanting en stoeptuinen;

Veronicaschool: verticale muurbeplanting over de hele gevel aan de Antoniestraat;

Lieve Vrouwe Gracht: stoeptuin en

Antoniestraat: twee stoeptuinen.

Voor deze plekken zijn ontwerpen en beplantingsplannen gemaakt. Op 9 oktober jl. begon de uitvoering. We mochten lekker krijten op de stoep, om aan te geven waar het groen moet worden. Plantenbakken zijn verplaatst, tegels zijn gewipt en afgevoerd. De tuinen zijn voorzien van tuinaarde en netjes aangeharkt. Voor het verticale, klimmende groen op de Hooimarkt en de Veronicaschool zijn haast onzichtbare geleidedraden gespannen op de gevels.

Tenslotte is de speciaal geselecteerde collectie planten en struiken aangevoerd. Door de  Groengroep en medewerkers van Jorinde nauwkeurig volgens plan, met getekende plattegrondjes van de tuinarchitecte bij de hand, gerangschikt en geplant in de stoep- en geveltuinen. En nu maar afwachten hoe de natuur – vooral ook met hulp van de omwonenden! – haar werk gaat doen! Het ziet er nu in ieder geval al veelbelovend uit!

Het komende jaar willen we verder doorgaan met het vergroenen van onze buurt. Wil je meedoen en wil je meer groen voor je huis of in de straat? En wil je het ook onderhouden!?- meld je dan aan bij de Groengroep info@wijkplatformburgwal.nl en wij gaan samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

De planten staan klaar langs de Antoniestraat…