© wijkplatformburgwal

UPDATE GROENGROEP SEPTEMBER 2023

Groener en groener!

Het is altijd een uitdaging om mensen enthousiast te krijgen voor je eigen plannen. We kunnen zeker zeggen dat het niet altijd in één keer lukt, maar als je maar volhoudt,… dan lukt het meestal wel!

Als Groengroep hebben we inmiddels al heel wat pogingen gedaan om de Burgwalbuurt wat groener te  maken. Was dat te ambitieus?  Zou je denken, maar nee hoor. Er kwam steeds meer groen in de straten. En de tegelwip-actie  heeft daar ook zeker aan bijgedragen.

We hebben sommige bloembakken grondig onder handen genomen, met als gevolg dat de bomen die er in staan nu veel groener en gezonder eruit zien. Alhoewel toen het van de zomer warmer werd hoopten wij dat sommige bakken wat meer water zouden krijgen. Dat is toch nog  wel even wennen voor sommige bewoners, maar over het algemeen gaat dat wel steeds beter.

Bewoners aan de Hooimarkt hebben gezamenlijk,  en in samenwerking met de gemeente, een boom geplant en één herplant aan de kadekant van het Spaarne . Er is een gezellig zitje gekomen met plantenbakken er omheen. Nu is het een oergezellig plekje geworden.

Iedereen kan zien dat een straat met verzorgd groen een lust voor het oog is en bovendien ook nog gezonder ook.

Nieuwe plannen

Maar het gaat nog door. We hebben inmiddels een samenwerking met een heel enthousiaste  professionele tuinarchitecte. Met haar hebben we nieuwe projecten op stapel gezet.

We kunnen verklappen dat er zeker vier boomspiegels in de wijk vergroot gaan worden, zodat er meer groene bodembedekking kan komen . Bovendien gaan we op drie locaties grote stoeptuinen aanleggen en zelfs aan een kale muur komt verticale begroeiing. De gemeente heeft het inmiddels goedgekeurd en zal het project financieren.

In de volgende editie kunnen wij deze locaties bekend maken en als het een succes wordt willen we ons samen met de buurt weer inzetten om volgend jaar hieraan een vervolg te geven.

Groengroep

Thea Arends, Iris Ketelaar, Nic Tesser