© wijkplatformburgwal

UPDATE GROEPGROEN VOORJAAR 2023

De groengroep kijkt reikhalzend uit naar het voorjaar, de sneeuwklokjes en krokussen laten zich al zien, dat maakt dat de groene vingers gaan tintelen!

Afgelopen week is de eerste bijeenkomst met de leden geweest. Een aantal activiteiten staat al vast en andere activiteiten moeten nog verder vorm krijgen. We zullen beginnen om de grote bakken waar vorig jaar zoveel energie in is gestoken en te lopen en weer gezond te maken. We gaan weer meedoen aan het NK Tegelwippen. Deze actie om tegels in te ruilen voor groen zal dit jaar waarschijnlijk half april en eind september plaatsvinden, de exacte datum is nog niet bekend. In 2022 is Haarlem geëindigd op de 16e plaats, ruimte voor groei zou ik zeggen. Met de omwonende van de Vissersbocht we aan de slag om samen de omgeving groener te maken. Zo hopen we dat dit prachtige, maar vanuit een groen perspectief gezien complex stukje Haarlem, een welverdiende mooie uitstraling gaat krijgen. Als laatste gaan we bewoners die boomspiegels willen verduurzamen door er meer groen planten, ondersteunen met advies.

Als het voorjaar bij jou ook zorgt voor groene kriebels en vind je het leuk om samen met de bestaande groengroep plannen te maken en actief mee te doen aan groene activiteiten, stuur dan een mail naar info@wijkplatformburgwal.nl en laat het ons weten.