© wijkplatformburgwal

VERSLAG BUURTSCHOUW DONDERDAG 9 MAART 2023

 

Verslag buurtschouw Burgwal 9 maart 2023

De werkgroep leefbaar heeft onlangs een buurtschouw gelopen met een grote afvaardiging van gemeente Haarlem, een aantal bewoners en de politie. Het was mooi om te zien met hoeveel betrokkenheid en expertise de mensen van de gemeente en politie te werk gingen.Uitgangspunt van de schouw was de aandachtspunten na te lopen die door de bewoners zijn aangegeven, dit waren er ongeveer 20. Deze punten moesten voldoen aan de criteria; schoon, heel en veilig. Ingeleverde punten die hier niet aan voldeden hebben we niet meegenomen. Deze kunnen overigens worden gemeld bij het KCC/ Klant Contact Centrum van de gemeente Haarlem (zie gegevens onderaan het verslag). Ook de vragen en punten over het afsluiten van de Lange Herenvest hebben geen plek gekregen in deze route. In overleg met de gemeente en Dura Vermeer wordt op korte termijn een bewonersbijeenkomst georganiseerd over de afsluiting van de Lange Herenvest.

De start was op een koude Vissersbocht. Gewapend met warme jassen en paraplu’s zijn we op pad gegaan en langs de nog 13 aangegeven locaties waar naar de mening van de buurt aandacht voor nodig is. De route ging langs de uitritten aan de Lange Herenvest en de Beeksteeg, plekken waar veel fietsen gestald staan, te smalle stoepen, de gevaarlijk bocht in het Korte Spaarne, de speeltuintjes bij de Kerkhofstraat en Johannes Hoogendornstraat, auto’s op de Hagebrug en de Burgwal. Het was bijzonder dat ook een van onze bewoners meeliep met een geleiden hond, zodat we direct konden zien waar het lastig was om op een veilige manier door de buurt te kunnen lopen.

De mensen van Handhaving en de dagelijks beheerder openbare ruimte hebben een inventarisatie gemaakt van de aandachtspunten. De wijkagent heeft veel vragen beantwoord en ook tijdens de wandeling kwamen er bewoners naar ons toe met opmerkingen.

In samenwerking met de gebiedsregisseur gaan we nu proberen om een goede terugkoppeling te geven van de punten die zijn meegenomen in de schouw. We denken nog na over een goede vorm..

Inmiddels begon het te  sneeuwen en waren we al anderhalf uur op pad. Iedereen was behoorlijk nat en koud. De volgende schouw plannen we in ieder geval iets later in het jaar! De route eindigde op het Korte Spaarne, het was een interessante en leerzame middag.

Melding van kapotte verlichting, boomwortels, stoeptegels etc. via het KCC/ Klant Contact Centrum: telnr 14023 Of via de website: Contact, iets melden, klacht, idee | Gemeente Haarlem

Naar de Meldcentrale Handhaving kan worden gebeld bij overlast van mensen op straat die direct aandacht vraagt en dan kan de Meldcentrale Handhaving worden gebeld via: 023-5114950.

Overlast van mensen op straat of in een park | Gemeente Haarlem

Elke melding krijgt een uniek nummer en je kan bij vragen of klachten contact opnemen en met dit nummer verwijzen naar de eerdere melding.

Verkeerd geparkeerde scooters (direct bij het desbetreffende bedrijf melden)

Felyx Klantenservice 085 2080 470

GO sharing Klantenservice 085 90 22 901 of overlastformulier: https://nl.go-sharing.com/hulp/